четвъртък, 10 април 2014 г.

Броколите

Броколите са познати на всички ни, като важна хранителна станция. Освен, че са богати на витамини, минерали и фибри, но са заредени и с антиоксиданти. Освен това броколите съдържат голямо количество фолиева киселина, която може да попречи на много вируси да стигнат до сърдечно-съдовата система, където могат да предизвикат сериозни заболявания, като инсулт или по-страшно - рак.
Броколите съдържат голямо количество витамин А и С. Освен това голямо количество от витамин Е и бета-каротин, които ни помагат да се предпазим от сърдечно съдови заболявания. Също така те са богати на желязо, заради фолиевата киселина, затова броколите служат, като защитници от анемията.
Хубаво е броколите да се ядат сварени или сурови (под формата на салата), както и приготвени като домашна супа или сервирани, като гарнитура с пържени картофи или ориз.
Броколите са извор на здраве!

Няма коментари:

Публикуване на коментар